Hlavní obsah

Druhý americký voják přiznal znásilnění a vraždu irácké dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORT CAMPBELL

Druhý americký voják se přiznal v případu hromadného znásilnění čtrnáctileté Iráčanky a vyvraždění její rodiny. Protože se seržant Paul Cortez ve středu večer přiznal ke čtyřem vraždám, znásilnění a plánování znásilnění, vyhne se trestu smrti. Zřejmě však do konce života nevyjde z vězení.

Článek

V listopadu byl James Barker ve stejném případu odsouzen na 90 let.  [celá zpráva] Pro vraždu jsou souzeni ještě další dva vojáci Jesse Spielman a Steven Green, třetí Bryan Howard je souzen jen  pro zatajování případu. Všech pět vojáků sloužilo ve 101. vzdušné výsadkové divizi.

Cortez přiznal, že znásilnění pětice mužů naplánovala, když hráli karty. Čtrnáctiletou dívku si vybrali protože věděli, že v domě bydlí jen jeden muž. Zatímco jedni znásilňovali dívku, další vraždili její rodinu. Nakonec zastřelili i znásilněnou.

"Když jsme já a Barker znásilňovali dívku, slyšel jsem z ložnice pět nebo šest výstřelů," řekl Cortez a dodal: "Když Barker skončil, vyšel z ložnice Gree a řekel, že je všechny zastřeli, že jsou všichni mrtví."

Tím však tragédie podle Cortezových slov neskončila: "Green si vlezl mezi nohy dívky, aby ji znásilnil. Když skončil, postavil se a dvakrát nebo třikrát ji střeli do hlavy." Vše trvalo jen pět minut a dívka věděla, že její rodiče i sestra byli zabiti v době, kdy byla znásilňovaná. Její tělo pak vojáci zapálili a vyvraždění rodiny hodili na irácké vzbouřence [celá zpráva]

Údajný iniciátor Steven Green, který stanul před civilním soudem, protože byl propuštěn z armády dřív než případ vyšel na světlo, vinu popírá.

Děsivý případ loni pobouřil Iráčany. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám