Hlavní obsah

Dron natočil zkázu Aleppa. Syrské město je po sedmi letech války v troskách

Aleppo

Kdysi bylo Aleppo prosperující město na severozápadě Sýrie, po sedmi letech války však z něj zbyly prakticky jen trosky. Agentura AP v pondělí zveřejnila záběry z dronu, které zkázu zachycují. Ani vyhlídky do budoucna zatím pro Aleppo nevypadají moc dobře. I proto, že se na obnově země budou moci podílet zřejmě jen vybrané státy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na zdevastované Aleppo a Daráju v SýriiVideo: AP

 
Článek

Sedm let náletů a bombardování barelovými bombami Aleppo zdecimovalo. Obyvatelé, kteří konflikt přežili a zůstali ve městě, žijí v naprosto otřesných podmínkách.

Režim syrského prezidenta Bašára Asada nemá finanční ani hmotné prostředky a bez zahraniční pomoci se při obnově města zřejmě neobejde. Vláda však trvá na tom, že se na poválečné obnově země mohou podílet jen ty státy, které stály za vládou syrského prezidenta Bašára Asada.

Aleppu a potažmo Sýrii tak nezbývá než doufat v pomoc spojenců z Ruska, Íránu a Číny, poznamenala agentura AP.

Západní země a jejich spojenci z oblasti Perského zálivu odmítají poskytnout pomoc, dokud bude v Sýrii u moci Asad. Vláda v Damašku tvrdí, že zahraniční pomoc Západu nepotřebuje.

Reklama

Související články

Mosul: Krutá cena černobílého pohledu

Během loňské tříměsíční bitvy o syrské Aleppo zahynuly podle různých údajů téměř dva tisíce civilistů. Během devítiměsíčního dobývání iráckého Mosulu byly...

Výběr článků

Načítám