Hlavní obsah

Do chodců v Tel Avivu najelo auto. Ozbrojený civilista řidiče zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Při útoku v izraelském městě Tel Aviv bylo v úterý zraněno nejméně sedm lidí, čtyři z nich vážně, uvedl web Ynet. Mluvčí policie incident označil za terorismus, izraelskému vojenskému rozhlasu sdělil, že řidič najížděl autem do lidí. Předtím někoho pobodal. Následně útočníka zastřelil ozbrojený civilista, který na místě poskytoval pomoc.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Následky najetí auta do lidí v izraelském Tel Avivu

Článek

Podle policejního ředitele byl útočník Palestinec ze Západního břehu Jordánu. S vozem mazda nejprve najel do lidí, kteří se pohybovali po chodníku. Poté z auta vystoupil a nejméně jednu osobu pobodal. Následně ho zastřelil ozbrojený civilista, který na místě poskytoval první pomoc.

Videa z následků incidentu kolují na Twitteru. Útok podle Ynet uvítalo palestinské radikální hnutí Hamás, které vládne v Pásmu Gazy. Čin označilo za „první reakci na zločiny okupantů v Džanínu“.

Izraelská armáda v noci na pondělí zahájila v Džanínu na okupovaném Západním břehu Jordánu velkou vojenskou operaci zaměřenou proti palestinským radikálům. O život podle palestinských úřadů přišlo nejméně deset Palestinců a zhruba 100 jich bylo zraněno.

Šéf izraelské národní bezpečnostní rady Cachi Hanegbi v úterý ráno prohlásil, že operace je blízko dosažení stanovených cílů a mohla by skončit ve středu.

Izraelská operace na Západním břehu pokračovala druhou noc, prchly tisíce lidí

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám