Hlavní obsah

Biden na slavnosti zakopl a upadl

Americký prezident Joe Biden zažil další tvrdý pád před objektivy kamer. Nehoda se mu stala na pódiu poté, co gratuloval absolventům akademie amerického letectva ve státě Colorado. Není to poprvé, co osmdesátiletý šéf Bílého domu na veřejnosti škobrtnul. Biden je už nyní nejstarším prezidentem USA, ve volbách v příštím roce hodlá mandát obhajovat.

Bidenův pádVideo: Reuters

 
Článek

Vrchní velitel amerických ozbrojených sil upadl ve čtvrtek při odchodu z pódia na stadionu v Colorado Springs. Stalo se tak poté, co zasalutoval a potřásl si rukou s absolventy letecké akademie.

Ochranka mu následně pomohla na nohy a zdálo se, že americký prezident pak ukazoval na pytel s pískem, o který zřejmě zakopl, podotkl web britského listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Biden upadl při slavnosti

Následně se prezident už bez pomoci vrátil na své místo. Usmíval se a dával palec nahoru na znamení, že je v pořádku, napsala agentura Reuters.

Jen na schůdcích prezidentského leteckého speciálu Air Force One už Biden před tímto incidentem zakopl nejméně čtyřikrát, napsal web listu New York Post. Loni v létě také spadl z kola při vyjížďce u svého letního sídla ve státě Delawere, když chtěl pozdravit své příznivce.

Kritici zpochybňují Bidenovu schopnost vykonávat opakovaně prezidentskou funkci s ohledem na vysoký věk. Pokud bude tento demokrat příští rok zvolen, bude mu na konci druhého funkčního období 86 let. Jeho hlavním sokem na straně republikánů je šestasedmdesátiletý exprezident Donald Trump.

Joe Biden spadl z kola při oslavách safírové svatby

Zahraniční

Putin řádil na ledě, pak přehlédl koberec a upadl

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám