Hlavní obsah

Biden běsnil kvůli dotazům na vysoký věk

Washington

Osmdesátiletý americký prezident Joe Biden je v soukromí rozčilený z toho, jak se před zvažovanou opětovnou kandidaturou neustále poukazuje na jeho vysoký věk, napsal web Politico.

Foto: Elizabeth Frantz, Reuters

Americký prezident Joe Biden

Článek

Biden je už nyní nejstarším prezidentem USA v historii, a pokud by v roce 2024 uspěl, z Bílého domu by odcházel v 86 letech.

„Myslíš, že sakra nevím, jak jsem starý?“ rozčiloval se Biden, když s jedním ze svých spojenců mluvil o neustálých narážkách amerických médií na prezidentův věk.

„Kdo ale může tušit, co má osud připraveno pro někoho, kdo před pár týdny oslavil osmdesáté narozeniny (promiňte, pane prezidente)?“ glosoval to komentátor serveru Jonathan Martin.

Biden slavil 80. narozeniny 20. listopadu, řada médií si povšimla, že podstatně skromněji, než když například Barack Obama nebo Bill Clinton slavili v úřadu padesátiny. To okamžitě vyvolalo spekulace, že Bílý dům nechce na prezidentův věk příliš poukazovat.

Biden chce oficiálně potvrdit opětovnou kandidaturu až příští rok. Rozhodnout se ale údajně má už během vánočních svátků.

Průzkumy však ukazují, že většina voličů demokratů by byla raději, kdyby v roce 2024 kandidoval někdo jiný, přičemž často argumentovali obavami o Bidenovo zdraví.

Takhle to chodilo v Twitteru. Musk zveřejnil interní e-maily zaměstnanců

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám