Hlavní obsah

Berlínský kanibal dostal u soudu 13 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Soud v Berlíně v úterý poslal na 13 let do vězení muže (41), jenž zabil svého homosexuálního přítele (33). Část jeho tělesných orgánů si nechal v ledničce. Odsouzeného podle rozsudku čeká také léčba na psychiatrii.

Článek

Nezaměstnaný malíř Ralf Meyer se k zabití profesora hudby z Berlína Joa Ritzkowského přiznal. Oběť a pachatel se seznámili na internetu. Na sadomasochistických praktikách při homosexuálním styku se údajně na podzim loňského roku dohodli. [celá zpráva]

Odsouzený partnera po vykonaném styku napadl šroubovákem a s největší pravděpodobností nakonec udusil. Tělo oběti rozporcoval. Ledviny, játra a plíce uložil v ledničce; trup, odříznuté ruce a nohy uschoval pachatel ve svém bytě.

Policie nemohla vzhledem k rozkladu těla a jeho poškození přesnou příčinu smrti určit. Meyer uvedl, že lidské ostatky nepojídal. Prý je jen občas nabízel kočce. "Mou největší chybou bylo, že jsem se nešel včas léčit na psychiatrii," konstatoval odsouzený.

Léčba na psychiatrii

Udělený trest je o téměř dva roky nižší, než požadovala obžaloba. Ta chtěla Meyera poslat za mříže na 14 let a devět měsíců. Obhajoba s poukazem na přiznání a lítost vyjádřenou pachatelem navrhovala nanejvýš deset let.

Podle posudku soudního psychiatra je muž těžce duševně narušen, jeho trestní odpovědnost to však snižuje jen částečně. Již roky projevuje sklony ke kanibalismu, a je tudíž svému okolí nebezpečný. Z rozhodnutí soudu se proto podrobí ústavní psychiatrické léčbě.

Případ vykazuje četné podobnosti s kauzou tzv. kanibala z Rotenburgu Armina Meiwese. Ten v roce 2001 rozřezal a částečně snědl berlínského inženýra, s nímž se rovněř seznámil na internetu. Vloni byl potrestán 8,5 lety vězní. Nyní se proces znovu otevřel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Kanibal rozsudek vyslechl s úsměvem

Německý kanibal Armin Meiwes (42) byl včera šestým senátem Zemského soudu v Kasselu poslán na osm a půl let do vězení za to, že v noci na 10. března 2001...

Výběr článků

Načítám