Hlavní obsah

Baldwin žaluje zbrojířku odpovědnou za pistoli, kterou zastřelil kameramanku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Alec Baldwin v pátek podal žalobu na zbrojířku a další tři členy štábu v souvislosti se smrtí kameramanky Halyny Hutchinsové. Tu Baldwin zastřelil loni v říjnu při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku. Podle agentury AP herec uvedl, že chce očistit své jméno.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Herec Alec Baldwin

Článek

V žalobě podané u vrchního soudu v Los Angeles herec viní některé členy štábu z nedbalosti. Reaguje přitom na předchozí žalobu, kterou na Baldwina a další kolegy podala jiná členka štábu. V Baldwinově žalobě jsou jmenováni zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová, asistent režie Dave Halls, dodavatel rekvizit Seth Kenney a rekvizitářka Sarah Zachryová.

Všichni čtyři byli spolu s Baldwinem jmenováni v žalobě, kterou dříve podala skriptka Mamie Mitchellová. Ta podle AP stála při incidentu za Hutchinsovou.

Baldwinova křížová žaloba tvrdí, že došlo k nedbalosti, a požaduje náhradu škody. Žaloba, z níž cituje agentura Reuters, uvádí, že tragédie se stala, protože zbraň byla nabita ostrými náboji, což zbrojířka nezkontrolovala, asistent režie řekl, že zbraň je bezpečná, a podal ji Baldwinovi a rekvizitářka nenahlásila, že se zbrojířka mimo plac chovala bezohledně a představovala bezpečnostní riziko pro své okolí.

Herec Baldwin uzavřel dohodu s rodinou zastřelené kameramanky

Amerika

Natáčení nízkorozpočtového filmu se odehrávalo na ranči Bonanza Creek u Santa Fe v Novém Mexiku. Baldwin při něm 21. října loňského roku vystřelil z revolveru, v němž byl ostrý náboj. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Trestní orgány zatím případ kvalifikují jako nehodu, vyšetřování ale nebylo uzavřeno ani nepadlo obvinění.

Baldwin v televizním rozhovoru řekl, že nestiskl spoušť, ale jen natáhl zbraň, načež vystřelila. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ale dospěl k závěru, že herec musel stisknout spoušť, respektive že zbraň použitá při výstřelu – revolver Colt ráže .45 Long Colt – „nemohla vystřelit bez stisknutí spouště“.

V letošním říjnu Baldwin uzavřel s rodinou kameramanky dohodu, na základě které má být stažena občanskoprávní žaloba. V lednu 2023 bude obnoveno natáčení westernu a manžel zastřelené kameramanky Matthew Hutchins v něm na základě dohody má figurovat jako producent.

Sex byl v Hollywoodu součástí výměnného obchodu, hájí se Weinstein

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám