Hlavní obsah

Arabský kurýr chystal atentát na Šarona

Právo, bt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEL AVIV

Arab z východního Jeruzaléma Husám Nábulsí (48), který měl coby pracovník kurýrní služby přístup do úřadu izraelské vlády, se přiznal k přípravě atentátu na premiéra Ariela Šarona. Tuto informaci v pondělí médiím uvolnila tajná služba Šin Bet, která Nábulsího zadržela již před několika týdny.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.11.2015. KNIHCENTRUM.cz - Ladislav Špaček pokřtil svou novou knihu Obrazová etiketa.

Článek

Údajný přívrženec palestinského hnutí Hamás prý chtěl schovat nálož do písemností doručených do Šaronova přísně střeženého úřadu a poté ji ze vzdálenosti 200 metrů odpálit mobilním telefonem.

Nábulsí byl zadržen 16. května ve svém domě ve Starém Městě na základě zpravodajských  poznatků, že připravoval útok proti synagoze v jeruzalémské ultraortodoxní čtvrti Mea Šearim.

Během výslechů vyšlo najevo, že má coby pracovník izraelské kurýrní firmy povolení ke vstupu do řady vládních budov, včetně úřadu vlády.

Nábulsí prý vedle přiznání k plánům zabít Šarona navedl vyšetřovatele na dvojici mužů, která dovezla do Jeruzaléma 15kilovou bombu napojenou na mobilní telefon. Zařízení bylo podle zprávy police v sobotu skutečně nalezeno.  

Reklama

Výběr článků

Načítám