Hlavní obsah

Zemřel nejstarší muž na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 114 let zemřel Venezuelan Juan Vicente Pérez Mora, který byl v roce 2022 Guinnessovou knihou rekordů označen za nejstaršího muže na světě. Informuje o tom agentura Agence France-Presse (AFP).

Foto: Profimedia.cz

Juan Vicente Pérez Mora

Článek

„Juan Vicente Pérez Mora odešel na věčnost ve věku 114 let. Posílám své objetí a soustrast jeho rodině. Kéž ho Bůh přijme ve své svaté slávě!“ uvedl na síti X venezuelský prezident Nicolás Maduro.

Pérez byl oficiálně potvrzen jako nejstarší žijící muž 4. února 2022, kdy mu podle Guinnessovy knihy bylo 112 let a 253 dní, píše agentura AFP.

Farmář známý jako Tio Vicente se narodil 27. května 1909 ve městě El Cobre v andském státě Tachira a byl devátým z deseti dětí.

„V pěti letech začal pracovat se svým otcem a bratry v zemědělství a pomáhal při sklizni cukrové třtiny a kávy,“ uvádí se v Guinnessově prohlášení z roku 2022.

Pérez se později stal šerifem a měl na starosti řešení sporů o půdu a rodinné spory, přičemž současně stále pracoval v zemědělství.

Zemřel Philippe de Gaulle

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám