Hlavní obsah

Zemětřesení na Haiti má 170 000 obětí, tvrdí tamní prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port-au-Prince

Haitský prezident Rene Preval ve středu oznámil, že počet obětí katastrofálního zemětřesení je 170 000. Uvedla to televize SkyNews. Prevalův odhad vychází z počtu nalezených těl.

Článek

O víkendu tamní úřady oznámily, že počet obětí je 150 000. Je tak možné, že i aktualizované číslo 170 000 se bude dál zvyšovat. Není jasné, kolik dalších těl je pohřbeno v troskách.

Zemětřesení zemi postihlo 12. ledna. Především v hlavním městě a okolí je bez přístřeší 1,5 miliónu lidí. Vláda požádala o mezinárodní finanční pomoc ve výši tří miliard dolarů. Prezident už dříve požádal o 200 000 stanů a množství hotových jídel.

Ještě v úterý byl v troskách nalezen živý člověk, ačkoliv tamní vláda pátrání ukončila už minulý týden. Mezinárodní záchranné týmy ale pátrají dál.  Přeživší muž měl pod troskami trochu vody, měl zlomenou nohu a byl k smrti vyčerpaný. Pod troskami byl 12 dní. Podle amerických záchranářů byl zasypán při jednom z otřesů v následujících dnech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám