Hlavní obsah

Záchranáři našli tři oběti letecké srážky v New Yorku

Novinky, ČTK, Petr Nový
New York

Zatím tři těla obětí sobotní srážky malého letadla s vrtulníkem se podařilo pátracím týmům vylovit z řeky Hudson v americkém New Yorku. Podle informací stanice CNN se jedná o dva dospělé a jedno dítě. Nehodu nepřežilo celkem devět lidí.

Článek

Dva dospělí byli vytaženi z vrtulníku, v němž spolu s pilotem letělo pět italských turistů, oznámil Paul Browne z vedení newyorské policie. Ditě podle něj bylo zřejmě jedním ze tří lidí na palubě letadla, které zatím potápěči kvůli špatné viditelnosti na dně řeky nenalezli.

Záchranářské práce byly večer místního času přerušeny s tím, že v neděli ráno se na místě nehody bude v pátrání po obětech pokračovat.

Ke srážce došlo nad vodami, které oddělují Manhattan od státu New Jersey, proti lokalitě zvané Hoboken. Pobřežní stráž na místo neštěstí vyslala záchranné týmy, k nimž se připojili i newyorští hasiči.

Vrtulník Eurocopter AS 350 společnosti Liberty Tours, která pořádá vyhlídkové lety nad centrem New Yorku, vzlétl z heliportu v západní části Manhattanu. Malé letadlo typu Piper PA-32 startovalo z letiště Teterboro v New Jersey.

Nehoda připomněla případ z letošního ledna, kdy linkové letadlo společnosti US Airways muselo krátce po startu z letiště LaGuardia po nasátí ptáků do obou motorů nouzově přistát na hladině Hudsonu. Díky tomuto manévru pilotů se nikomu ze 155 lidí na palubě nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám