Hlavní obsah

Vyznamenaný příslušník americké speciální jednotky SEAL si změnil pohlaví

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bývalý příslušník speciálních sil amerického námořnictva SEAL, který byl nasazen v Bosně, v Afghánistánu a v Iráku a byl vyznamenán Purpurovým srdcem, si po propuštění ze služby nechal změnit pohlaví. Nyní o tom vydal knihu Warrior Princess.

Foto: Profimedia.cz

Žena si prohlíží obálku knihy Warrior Princess

Článek

Christin Beck byl během dvaceti let služby třináctkrát nasazen a za statečnost vyznamenán nejstarším americkým vojenským vyznamenáním, Purpurovým srdcem, i bronzovou hvězdou.

Po odchodu do výslužby se z něj stala Kristian Becková. Napsala o tom knihu Warrior Princes, ve které přiznává, že nikdo neznal její skutečnou ženskou podstatu, která byla skryta pod mnoha slupkami.

„Nikdy byste ji nezaznamenal, protože jsem ji zatlačila tak hluboko, ale stejně vás nějak užírá, je tam pořád přítomná,“ řekla Becková a dodala, že se rozhodla vstoupit do SEAL, protože je pro nejtvrdší z nejtvrdších.

„Nikdo nepoznal, jaká jsem,“ řekla a dodala, že se rozhodla pro změnu až po odchodu z armády, protože dříve by to bylo velmi nebezpečné. Navíc v americké armádě nesmějí sloužit transsexuálové.

„Panují vůči tomu velké předsudky. Kvůli nim bylo zabito mnoho transsexuálů. Z nenávisti. Když kniha vyšla, objevila se ohromná podpora i chvála, ale taky neuvěřitelná bigotnost a nenávist,“ řekla.

K tomu, jak chce být přijímaná, Becková řekla: „Nemusíte mě mít rádi, to je mi jedno, ale nechci, abyste mě bili nebo zabili.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám