Hlavní obsah

Vychovatelka v USA trápila děti ve školce

– Jasper

Sedmašedesátiletá vychovatelka z mateřské školy v americkém Texasu Mamie Aplonová je obžalována ze špatného zacházení s dětmi. Jedno z nich dokonce donutila jíst jeho vlastní výkaly, informuje Daily Mail. Hrozí jí až rok vězení.

Foto: Profimedia.cz

Děti ve školce (ilustrační foto)

Článek

Špatné zacházení vychovatelky z texaského Jasperu bylo podle prokurátorů závažné.

Vychovatelka byla 31. října za svůj čin obžalována. „Aplonová si byla plně vědoma svého jednání, kdy úmyslně podrobila oběť (označenou jako E. J.) špatnému zacházení. Na jeho základě jedlo dítě vlastní výkaly, zatímco Aplonová využívala své autority vychovatelky,“ stojí v obžalobě.

Soud stanovil kauci učitelky na 10 tisíc dolarů (přibližně 231 tisíc korun). Podle Daily Mailu by mohla až na jeden rok skončit ve vězení.

Dcera bývalého starosty

Aplonová je na stránkách školy stále vedena jako učitelka, přestože ředitel Steve Hyden uvedl, že ji po tomto incidentu okamžitě propustil. „Nadále budeme pokračovat ve spolupráci s policií,“ dodal pro stanici 12 News. Více podrobností o studentovi škola z osobních důvodů neposkytla.

Aplonová je dcerou prvního černošského starosty Jasperu R. C. Horna. Její kolegové jí na sociálních sítích vyjádřili podporu. „Děti zbožňuje a v mých učitelských začátcích mi nesmírně pomohla. Jsem ráda, že jsme přátelé,“ napsala po dvou letech společné práce Nancy Paceová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám