Hlavní obsah

Východní pobřeží USA ochromila silná bouře, nasněží přes půl metru

Boston/NYC

Na východní pobřeží Spojených států dorazila silná bouře, která může zasáhnout kolem 75 až 80 milionů lidí a přinést až 60 centimetrů sněhu. Kvůli nepříznivému počasí zrušily aerolinky jen v sobotu více než 3300 letů. Úřady států, které stojí bouři v cestě, občany vyzývají, aby raději neopouštěli své domovy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na USA udeřila sněhová bouřeVideo: Stringr, Inc., Storyful, Reuters

 
Článek

„Může to být historická bouře, obrovská,“ vyjádřila v pátek své přesvědčení starostka Bostonu Michelle Wuová. Právě její 680tisícové město má podle zpravodajského serveru nbcnews.com patřit k nejpostiženějším. Bouře by do něj měla vtrhnout s větry o rychlosti až 80 kilometrů v hodině a přinést přes půl metru sněhu.

Sněžná bouře o rozsahu, který tento region čtyři roky nepocítil, má zasáhnout celé východní pobřeží od Maine až po Severní a Jižní Karolínu. Pět států v oblasti již vyhlásilo stav pohotovosti.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Přívaly sněhu ochromily i rušnou newyorskou křižovatku – Times Square.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Sníh zasypal i rušné ulice newyorského Manhattanu.

„Cesty by se měly omezit jen na případy pohotovosti,“ varovala Národní meteorologická služba (NWS) v Bostonu. „Pokud musíte cestovat, mějte s sebou výstroj na přežití v zimě. Pokud uvíznete, zůstaňte ve svém autě,“ apelovala dále.

Podobné výzvy se týkají i dalších oblastí. Guvernérka státu New York Kathy Hochulová obyvatelům doporučila, aby vše přečkali doma a s pivem. Menší stát Rhode Island rovnou od dnešního rána zakázal veškeré cestování s výjimkou naléhavých případů.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Sněhová bouře na Manhattanu ochromila dopravu. Problémy mají i pěší.

Od pátku do neděle bude zrušeno celkem přes 5000. Nejpostiženější výpadky se týkají New Yorku, Bostonu a Filadelfie. V některých úsecích je omezena i železniční doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám