Hlavní obsah

V USA se zřítil bombardér z druhé světové války, sedm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Sedm lidí ve středu zahynulo při havárii historického bombardéru Létající pevnost z druhé světové války, který se zřítil krátce po startu ve státě Connecticut na severovýchodě USA. Na palubě letounu Boeing B-17 byla tříčlenná posádka a deset cestujících.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo pádu bombardéru B-17Video: AP

 
Článek

Pilot se po nezdařeném startu pokusil přistát, ale zřítil se na plochu mezinárodního letiště severně od Hartfordu, metropole státu Connecticut. Šest osob bylo dopraveno do místní nemocnice s těžkými popáleninami, oznámila policie.

Letoun se měl tento týden zúčastnit leteckého dne. Podle prvních informací letecké služby mu při startu selhal jeden z motorů.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vyšetřovatelé z úřadu leteckých nehod na místě pádu B-17

Strategické bombardéry B-17 Flying Fortress za druhé světové války nesly hlavní tíhu denních amerických náletů na německá města.

Stroj, který ve středu havaroval, nebyl nikdy nasazen ve válce. V letuschopném stavu je jen několik B-17, které jsou magnety leteckých dnů.

Foto: Profimedia.cz

B-17 Flying Fortress na ilustrační fotografii

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám