Hlavní obsah

V US Navy neuhlídali data o 130 tisících námořníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké námořnictvo vyšetřuje masivní únik osobních dat více než třetiny lidí, kteří v něm slouží. K citlivým údajům o více než 130 000 současných i bývalých příslušníků US Navy se dostala neznámá individua. Data unikla přes napadený počítač zaměstnance firmy Hewlett Packard Enterprise, která pracuje pro námořnictvo na základě kontraktu.

Foto: US Navy, Reuters

Americká výsadková loď USS Boxer

Článek

O případu informovala 23. listopadu Námořní vyšetřovací služba NCIS s tím, že unikla data o 134 386 bývalých a současných námořníků, mezi jiným jména a čísla pojistek.

NCIS dodala, že Hewlett Packard Enterprise potvrdila, že jeden z laptopů, který použil její zaměstnanec v rámci smlouvy s námořnictvem, byl napaden.

„Námořnictvo to bere mimořádně vážně. Je to otázka důvěry našich námořníků,“ řekl viceadmirál Robert Burke, který má na starosti personální záležitosti.

„Jsme na počátku vyšetřování a pracujeme rychle na tom, abychom se postarali o ty, kteří jsou únikem dat postiženi,“ dodal viceadmirál.

Podle amerického námořnictva data nebyla zneužita. Přesto bude kontaktovat všechny své příslušníky, jichž se kauza týká.

Hewlett Packard Enterprise, která se od mateřské počítačové firmy Hewlett Packard oddělila loni, se zaměřuje na technologické služby a software, zejména na správu dat a cloudové služby.

Americké námořnictvo má v aktivní službě a v rezervách 430 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám