Hlavní obsah

V sídle Twitteru se dějí věci. Manažeři spí v kancelářích, aby se zavděčili Muskovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kancelářích Twitteru mají napilno. Manažeři a další vysoce postavení zaměstnanci této internetové sociální sítě po příchodu majitele Elona Muska pracují i 12 hodin denně, 7 dní v týdnu. Zřejmě musí ukázat, že si místo zaslouží, upozornila stanice CNBC.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Elon Musk

Článek

Podle informací amerického deníku The New York Times někteří vysocí manažeři Twitteru v kancelářích o víkendu dokonce nocovali.

Snaží se stihnout drakonické termíny nových listopadových uzávěrek projektů. Ty Musk nastavil prakticky okamžitě po svérázném entrée do ústředí Twitteru v San Franciscu.

Na co nejbohatší muž světa, známý jako nesmlouvavý šéf, tolik spěchá, není jasné.

Bezprostředně po převzetí Twitteru v jednom z příspěvku napsal, že „pták byl osvobozen“, čímž odkazoval na svá dřívější prohlášení, že chce na platformě zavést absolutní svobodu slova.

Zatím jedinou ohlášenou změnou je ale zpoplatnění ověřování účtu v přepočtu dvěma stovkami korun. To zaměstnalo technologické zaměstnance. „Očekává se od nás, že budeme skutečně pracovat 24 hodin denně,“ řekl CNBC jeden z nich.

Technologický magnát a inovátor Elon Musk po už jednou odvolaném a znovu oznámeném záměru Twitter koupit společnost za 44 miliard dolarů (přes bilion korun) ve čtvrtek skutečně ovládl.

Musk zpoplatní ověření účtu na Twitteru dvěma stovkami měsíčně

Internet a PC

A okamžitě se začal zbavovat nejvyššího vedení včetně výkonného ředitele Paraga Agrawala.

Vedle toho avizoval, že chce zrušit 75 procent pracovních míst, což by se dotklo více než 5000 zaměstnanců. Musk si v jednom ze svých tweetů povzdechl, že na jednoho kodéra ve firmě připadá deset manažerů.

Nikdo ve firmě si tak není jist svým místem. Všichni pracují, seč jim síly stačí. Manažeři už dostali za úkol vypracovat přehledy o tom, kdo je ve firmě skutečně nezbytný a koho je možné propustit.

Podle informací deníku The Washington Post plánuje Musk v první kole propuštění asi čtvrtiny zaměstnanců.

Obavy o úroveň diskuse

Kritici se obávají, že změna vlastníka povede k méně moderovanému obsahu, což podpoří nenávistné projevy na platformě. Někteří uživatelé už proto začali hledat možné alternativy, upozornil britský deník The Guardian. O masivní odliv se však zatím nejedná.

Pokud jde o avizovanou absolutní svobodu slova, minimálně v digitálním prostoru Evropské unie by mohl Musk narazit. Eurokomisař Thierry Breton varoval, že platforma s logem modrého ptáčka bude v Evropské unii „létat podle našich pravidel“.

Jak se změní Twitter? Muska budou v rozletu omezovat nová pravidla EU

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám