Hlavní obsah

V Québeku shořel starobinec, ženu strávily plameny před očima syna

Quebec

Nejméně tři oběti si podle BBC vyžádal v noci na čtvrtek požár v domově pro seniory v kanadském městě L´isle Verden ležícím 225km východně od Québec City. Dalších devět osob bylo zraněno a třicet jich je nezvěstných uvedla BBC s tím, že hořelo za skoro dvacetistupňových mrazů.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Kanadští hasiči u vyhořelého domova důchodců v L´isle-Verte

Článek

Hasiče zavolal soused Mario Michaud, který bydlí naproti a uviděl dým: „Požár propukl v druhém patře. Viděl jsem hasiče, jak pracovali. Žena v druhém patře křičela. Vyšla na balkón. Její syn šel pro žebřík, ale nemohl se k ní dostat. Uhořela.“

Počet obětí zatím není znám. Podle prvních zpráv bylo zachráněno dvacet lidí, z nichž devět skončilo v nemocnici. Ve starobinci s 52 pokoji ale žilo mezi padesáti a šedesáti lidmi. Po uhašení plamenů záchranáři prohledávají trosky, kde pátrají po případných dalších obětech, zatímco úřady se snaží zjistit přesný počet obyvatel domova, protože někteří mohli být u rodin.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Kanadští hasiči u vyhořelého starobince v v quebeckém L'isle-Verte

„Doufáme v nejlepší, doufáme, že se číslo sníží,“ řekla policistka Audrey-Annie Bilodeauová.

Zastupující starostka Ginette Caronová sdělila, že většina obyvatel byla na vozíku nebo chodili o holích. Někteří měli Alzheimerovu chorobu. Jen pět jich bylo zcela samostatných.

Požár v domově propukl hned po půlnoci. U ohně zasahovalo několik požárních sborů. Hašení jim komplikoval silný mráz, bylo devatenáct pod nulou, a prudký vítr, který rozdmychával plameny. Šéf místních hasičů Yvon Charon hovořil o pekelné noci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám