Hlavní obsah

V New Yorku soudí policistu, který údajně chtěl jíst ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Internetové výlevy newyorského policisty o kanibalismu nebyly neškodnou fantazií, ale vážně míněným plánem unést, umučit a pozřít "skutečnou ženu". Prohlásil to v pondělí newyorský soudce Randall Jackson při zahájení procesu s 28letým Gilbertem Vallem obviněným z plánování únosů žen, které hodlal sníst.

Foto: Jane Rosenburg, Reuters

Gilbert Valle u soudu

Článek

"Nepleťte se, Valle své plány myslel naprosto vážně," řekl členům poroty soudce Jackson. "Své oběti chtěl sexuálně napadnout, chtěl jim proříznout hrdlo. Měl detailní plány, jak je sní," dodal.

Policistu zatkli loni v říjnu agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Byl obviněn z plánování únosu a zneužití neveřejné policejní databáze, v níž hledal tipy pro své záměry. Bude-li odsouzen, hrozí mu doživotní vězení.

Manželka se bála

Státní agenty na Vallea upozornila jeho odloučená manželka Kathleen Manganová, která se domnívala, že útok plánuje proti ní. V jeho počítači pak policie nalezla soubor, který obsahoval nejméně sto jmen a fotografií žen, u některých byla i adresa a popis. Valle údajně své oběti sledoval v práci i doma.

Obviněný se hájí tím, že veškeré jeho aktivity byly součástí internetových her. Vyžíval se v komunikaci na počítačových sítích, kde dával prostor svým fantaziím. Jeho manželka Kathleen se ale bála zbytečně, předmětem jeho sexuálních představ nebyla. Na nic takového se prý nehodí.

Podle soudního znalce v oboru psychiatrie Howarda Devora je Valleova deviace vzácná. Navzdory velkému mediálnímu zájmu jsou případy skutečných lidojedů řídké. "Jde o posedlost konzumací cizího masa, a ta se může projevovat různým způsobem," vysvětlil Devore agentuře AP. "Často se omezí na představy a fantazie, projevy skutečného násilí jsou vzácné".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám