Hlavní obsah

V Mexiku zlynčovali podezřelé ze znásilnění, video s jejich upálením prodávali na trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Rozzuřený dav na jihu Mexika zlynčoval a upálil tři muže podezřelé ze znásilnění a vraždy indiánské ženy. Video s drastickou nahrávkou zobrazující upálení mužů se poté stalo hitem na tržištích v jihomexickém státě Chiapas. Mexická policie nahrávku zabavila a nyní na jejím základě vyšetřuje okolnosti násilného činu, informovala ve středu agentura AP.

Foto: Alejandro Bringas, Reuters

Mexická policie

Článek

Podezřelí muži jsou na nahrávce během lynčování sraženi k zemi, načež jeden z hlasů z davu křičí: "Benzín na všechny!" Jedna z obětí davu poté prosí o milost, zatímco se další v domorodém jazyce domlouvají o jejich osudu.

Jeden z mužů zemřel přímo na místě, dva další po převozu do nemocnice. Podle místní prokuratury byli muži podezřelí z vraždy 24leté ženy, jejíž tělo se našlo před týdnem v příkopu u silnice. Před vraždou byla znásilněna.

Zhruba dvouminutová nahrávka se na CD prodávala na trzích za 20 pesos (asi 30 korun). Video se dostalo i na internetový portál YouTube, kde jej zhlédly desetitisíce lidí. Poté bylo staženo. Úřady vyzvaly místní obyvatele, aby video nekupovali, neboť tím prý legitimizují hrůzný čin.

Po vrazích mužů policie stále pátrá.

V indiánských oblastech Střední a Jižní Ameriky často berou obyvatelé spravedlnost do svých rukou, protože tam mají místní úřady malý vliv. Nedávno muže podezřelého ze znásilnění pohřbili v Bolívii zaživa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám