Hlavní obsah

V Mexiku vystříleli protidrogovou léčebnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelba v neregistrované protidrogové léčebně ve městě Irapuato v mexickém státě Guanajuato si vyžádala 24 mrtvých a sedm raněných. Stav tří z nich je vážný, píše agentura DPA. Po zuby ozbrojení muži stříleli na každého, kdo ve středisku byl, uvedl šéf tamější policie Pedro Cortés Zavala. Podle policie nebyl nikdo unesen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mexiku vystříleli protidrogovou léčebnuVideo: Reuters

 
Článek

Stát Guanajuato patří k nejnebezpečnějším místům Mexika. V místě je velmi aktivní kartel Santa Rosa de Lima. Úřady neuvedly, jaký byl motiv nejnovějšího útoku, ale guvernér Diego Sinhue sdělil, že se na něm patrně podílely drogové gangy.

Foto: Mario Armas, ČTK/AP

Národní garda na místě činu v Irapuatu v Mexiku.

Podobné útoky nejsou v Mexiku ničím výjimečným. Loni Mexiko registrovalo 1000 vražd denně. Více než 60 tisíc lidí zmizelo. Násilnosti většinou jdou na vrub kartelů a gangů, které jsou zapleteny do obchodu s drogami, únosů a vydírání. Gangsteři mají často styky s místními bezpečnostními složkami a většina zločinů zůstává neobjasněna.

Podle agentury Reuters jde o jednu z nejhorších hromadných vražd za dobu úřadování prezidenta Andrese Manuela Lópeze Obradora, který se ujal funkce před 19 měsíci. López Obrador přitom slíbil snížení enormního počtu násilností. Loni však Mexiko zaznamenalo rekordní počet vražd a letos má nakročeno k dalšímu smutnému rekordu.

Foto: Stringer, Reuters

Technici na místě činu v Irapuatu v Mexiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám