Hlavní obsah

V Mexiku odkryli masový hrob obětí drogových válek, uvnitř bylo 250 lebek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

V mexickém státě Veracruz byl objeven hromadný hrob. Obsahuje více než 250 lebek lidí, zřejmě obětí letitých bojů mezi drogovými kartely. S odkazem na místní úřady o tom informovala televize CNN. Může se jednat o největší hrob v zemi, uvedl generální prokurátor Veracruzu Jorge Winckler, podle něhož je tento stát při Mexickém zálivu „jeden velký masový hrob“.

Foto: Henry Romero, Reuters

Mexická federální policie. Ilustrační foto

Článek

Identifikace ostatků jde podle žalobce pomalu a je složitá. Winckler neupřesnil, kdy byl hrob objeven, některé lebky však byly určeny s pomocí Colectivo Solecito, tedy organizace matek a příbuzných nezvěstných lidí.

„Dají nám jen kosti, ale aspoň je konečně mám a mohu je uložit někam, kde na ně nebude pršet a kam můžu položit květiny,“ řekla jedna z členek Martha Gonzálesová, jejíž syn pracující jako policista zmizel i se svými pěti kolegy v roce 2013.

Vyšetřovatelům se už podařilo identifikovat také ostatky bývalého Wincklerova spolupracovníka z úřadu prokuratury Pedra Alberta Heusky. Také on zmizel před čtyřmi lety poté, co se podílel na odhalení buňky kartelu Zetas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám