Hlavní obsah

V Kostarice začal předběžný proces s vrahem Češky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kostarickém městě Upala stanul před soudem dvacetiletý Brit Alfred Saunders, který čelí obvinění z vraždy o dva roky starší české studentky. Podle svědků ji ubodal 28. prosince v jejím stanu na biofarmě, napsal list Daily Telegraph.

Foto: Reuters

Policisté odvádějí zatčeného mladíka

Článek

Saunders byl předveden před soud v přízemní budově s plechovou střechou v poutech. Měl je nejen na rukou, ale i na nohou. Hlavu si při příchodu zakrýval bílým ručníkem, který v soudní síni odložil. Na krku má tetování: „Soudit mne může jen Bůh.“

Žalobkyně Kathia Soto Hernandezová řekla před soudem: „28. prosince v 21:30 Alfred Saunders ubodal ranami do různých částí těla Alexandru Drbohlavovou. V den, kdy zemřela, byli svědci, Petar, Sally a Georgina Donatiovy, na stejném místě. Slyšeli výkřiky a Petar Donati vyšel ven a našel Alfreda poblíž místa činu. Sally a Georgina se objevily, aby pomohly chytit Alfreda.

Soudce Juan Carlos Seravatti uvedl, že umožnil Donatiovým podat svědectví při předběžném slyšení a ne až při řádném procesu, který začne během roku, aby se nemuseli do Kostariky vracet.

Uvolněný obviněný

Podle policejních zdrojů působil Saunders uvolněně a cestou z vazební věznice La reforma u San José si v antonu zpíval. I u soudu vypadal uvolněně. Obhajoval ho advokát ex offo Juan Pablo Quesada Bolanos, i když z Británie přijel rodinou najatý právní zástupce. Saunders ho odmítl. Na dotaz, co by vzkázal rodině oběti, řekl, že nic.

Podle jednoho z policejních zdrojů napadl Saunders Češku poté, co ji viděl koupat se v řece. Zřejmě jí vzal i kameru a mobil, které se nenašly. [celá zpráva]

V listopadu vydal Interpol varování před potenciálním nebezpečím ze strany Saunderse. Označil ho za nebezpečného a duševně nemocného. [celá zpráva]

V prosinci přiletěl do USA a pak urazil dalších 4500 kilometrů při cestě do a po Střední Americe až se dostal do Kostariky.

Loni byl v Číně ve škole bojových umění. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Mladou Češku v Kostarice ubodal Angličan

Policie v Kostarice vyšetřuje vraždu mladé Češky. Žena byla ve středu v táboře Aguas Claras v okrese Upala poblíž hranice s Nikaraguou ubodána, informovala...

Výběr článků

Načítám