Hlavní obsah

V kolumbijské chudinské čtvrti zabavili milióny dolarů z drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

V chudinské čtvrti kolumbijského hlavního města Bogotá policie zabavila při razii v jednom domě 29 miliónů dolarů a 17 miliónů eur. Předpokládá, že jde o peníze z drog. Kolumbijská policie se zaměřila na zabavování finančních prostředků narkomafie. Za uplynulý měsíc zabavila už 140 miliónů dolarů, uvedla BBC.

Článek

Policie je přesvědčena, že šlo o peníze, které kolumbijské narkomafii zaplatily za dodané drogy mexické drogové kartely.

Peníze patřily podle policie pašerákovi drog Danielu Barrerovi, přezdívanému "El Loco" (šílenec). Za jeho dopadení byla vypsána odměna ve výši pěti miliónu dolarů. El Loco se skrývá zřejmě ve Venezuele, kam na něj nemohou ani američtí ani kolumbijští policisté.

Kolumbijské úřady odhadují, že obchodníci s drogami ročně do země propašují několik miliard dolarů v hotovosti. Většina z těchto peněz je podle nich obvykle přepravována v nákladních kontejnerech a zpravidla pochází od mexických pašeráků; ovšem část plateb za drogy je také z Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám