Hlavní obsah

V Dominikánské republice zadrželi Čecha hledaného pro zpronevěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santo Domingo
Aktualizováno

Policie v Dominikánské republice zadržela na základě zatykače Interpolu pětapadesátiletého Čecha Jiřího Exnera, stíhaného v České republice za zpronevěru. Oznámil to ve čtvrtek dominikánský list Diario Libre s odvoláním na mluvčího kriminální policie v Santo Domingu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Exner, který pochází z Českobudějovicka, má být podle dominikánských úřadů odeslán do České republiky ještě dnes. Zadržen byl v pobřežním městě Juan Dolio v provincii San Pedro de Macorís na jihozápadě Dominikánské republiky. Za spáchané činy mu podle dominikánských úřadů v Česku hrozí trest až osmiletého vězení.

Podle databáze české policie bylo pátrání po Exnerovi vyhlášeno v červenci 2012. Mezinárodní příkaz k zadržení byl podle dominikánské policie vydán loni v červenci. V databázi hledaných osob Interpolu dnes kolem poledne Exnerovo jméno nefigurovalo, v seznamu osob hledaných českou policií ano.

Reklama

Výběr článků

Načítám