Hlavní obsah

V Alabamě obklíčili dům s vrahem fotbalistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auburn

Speciální jednotky americké policie obklíčily podle CCN dům v alabamském Montgomery, kde by se mohl skrývat 22letý Desmonte Leonard. Ten je podezřelý, že v sobotu zabil tři hráče amerického fotbalu v areálu univerzity v nedalekém Auburnu.

Foto: ČTK/AP

Policie při zásahu v domě v Montgomery

Článek

Policie už obsadila přízemí a při zásahu použila slzný plyn. Z podkroví pak byl slyšet šramot a kašel. „Cítíme, že tam dřepí,“ řekl ředitel bezpečnostních služeb města Chris Murphy. Podle něj se schovává, a proto neodpovídá na výzvy.

Policie ale zatím není schopna potvrdit, zda je v podkroví skutečně Desmonte Leonard. Na místo ale dorazila v plné síle právě kvůli tomu, že se tam vyskytovala osoba, která vypadá jako podezřelý Leonard. Policisty přivolal majitel domu, který při návratu zjistil, že je v něm cizí osoba.

Foto: Reuters

Podezřelý Desmonte Leonard na policejním snímku, který byl pořízen, protože je měl zbraň bez povolení a neplatil na dvě děti.

Střelba do fotbalistů

Leonard je podezřelý, že v sobou v klubu v Auburnu zastřelil tři lidi a postřelil tři další, většinou šlo o aktivní nebo bývalé hráče amerického fotbalu.

Dvacetiletý Edward Chritina, který byl načas z týmu vyřazen kvůli zranění, zemřel na místě. V nemocnici podlehli zraněním další dva dvacetiletí postřelení, šlo o dva bývalé hráče. Jeden z aktivních hráčů - útočník - byl zraněn.

Foto: Marvin Gentry, Reuters

Univerzitní klub v Auburnu, kde byly zastřeleni hráči amerického fotbalu.

Počet obětí ale může ještě vzrůst, protože další ze třech zraněných je v kritickém stavu, byl postřelen do hlavy.

Z místa činu utekli tři lidé, jedním z nich byl Leonard. Dopaden už byl 18letý Jeremy Thomas a zadržen byl také 41letý Gabriel Thomas, který se pokoušel vyšetřovatele zmást.

Zda jsou nějak spojeni s Leonardem, není známo

Policie má i motiv střelby, ale nezveřejnila jej. Podle svědků šlo o hádku o ženu a ne o výkony členů týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám