Hlavní obsah

Trumpovi ubyl další soupeř, z prezidentského klání odstoupil senátor Scott

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Navzdory značným financím, které na kampaň do prezidentských voleb v USA měl, se černošský senátor Tim Scott nedokázal prosadit. Podle svého prohlášení odstoupením vyslyšel hlas voličů.

Foto: Octavio Jones, Reuters

Tim Scott

Článek

Ze souboje o republikánskou nominaci na amerického prezidenta v noci na pondělí středoevropského času odstoupil senátor Tim Scott. Informuje o tom agentura AP. Jasným favoritem republikánských primárek zůstává exprezident Donald Trump.

„Myslím, že voliči, kteří jsou těmi nejpozoruhodnějšími lidmi na světě, mi opravdu jasně říkali: ‚Teď ne, Time‘,“ uvedl v rozhovoru s  televizí Fox News. Podle agentury Reuters může být odstoupení osmapadesátiletého politika, který je jediným černošským republikánským senátorem, mírnou vzpruhou pro umírněné kandidáty, kteří se v  primárkách snaží prosadit proti Trumpovi.

Průzkum: Biden vede nad Trumpem, ostatní republikáni ho ale porážejí

Amerika

Scott, jenž zastupuje Jižní Karolínu, kandidaturu oznámil v  květnu. I když měl podle AP na svou kampaň více peněz než většina ostatních republikánských kandidátů, nepodařilo se mu prosadit.

Koncem října svou kandidaturu ukončil také bývalý Trumpův viceprezident Mike Pence.

Mike Pence odstoupil z boje o úřad prezidenta USA

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám