Hlavní obsah

Transgender šlamastyka v USA. Mezi muži odsouzená trpí, v ženské káznici souloží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vězeňská služba v americkém státě New Jersey se ocitla v zapeklité situaci. Odsouzené transsexuální ženě umožnila v souladu s novými pravidly trávit trest v ženské věznici. Poté, co tam ale přivedla do jiného stavu dvě spoluvězenkyně, ji přemístili k mužům. Ti ale 27letou Demi Minorovou obtěžují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Chtějí po mně, abych si prošla peklem. Tohle je můj trest za to, co se stalo před dvěma měsíci. Porušili moje právo na to být v bezpečí a chráněna před sexuálním obtěžováním tím, že mě umístili do jednoho z nejnásilnějších vězení v New Jersey,“ napsala Demi Minorová na své stránky.

Pokud jde o to, k čemu došlo před dvěma měsíci, měla Minorová patrně na mysli těhotenství dvou jejích spoluvězeňkyň, které jim přivodila, jelikož disponuje mužským tělem. Trojice sex přiznala a shodla se, že se jednalo o dobrovolnou soulož.

Odpykávat si 30letý trest za zabití s mužským tělem v ženském vězení mohla Minorová na základě výsledku právní pře, do které se pustila jiná transgender vězenkyně. Ta žalovala stát za to, že musela přetrpět 18 měsíců v mužském vězení, což jí způsobilo újmu.

New Jersey proto loni zavedlo pravidlo, podle něhož mají být odsouzení umístěni do vězení podle pohlaví, které si zvolí.

Malta je v Evropě nejvstřícnější k sexuálním menšinám. Česko pohořelo

Cestování

Minorová si zvolila ženské pohlaví, za mřížemi ale - z biologického úhlu pohledu – sáhla po tom druhém a výsledkem je dvojnásobné těhotenství. Přesun do mužského vězení je tak nouzové řešení. Minorová ale bojuje za to, aby mohla mužské nápravné zařízení opustit.

Reklama

Výběr článků

Načítám