Hlavní obsah

Tajemné červené skvrny na Trumpově dlani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donald Trump má na pravé dlani červené skvrny, které mohou být příznakem choroby, všiml si časopis Newsweek. Jsou vidět na snímku, který byl pořízen, když exprezident usilující o znovuzvolení opouštěl svůj mrakodrap, aby se zúčastnil soudního procesu kvůli pomluvě americké novinářky Jean Carrollové, informoval. Fotografie vyvolala vlnu spekulací o Trumpově zdravotním stavu.

Foto: Timodc/síť X

Trump a skvrny na jeho pravé ruce

Článek

„Má snad Donald Trump rané stádium lepry?“ zaspekuloval si podle Newsweeku s nadsázkou Tim Miller z webu Bulwark na síti X u fotografie Trumpovy ruky.

„Copak se to stalo s Trumpovou rukou? To v New Hapshire neměl,“ poznamenal se levicový účet Patriot Takes na stejné sociální síti. „Žádné obvazy, jen otevřené rány. Jak Trump ‚udělá Ameriku znovu velkou‘, když se nedokáže postarat ani o vlastní ruku?“ Další spekulace se zmiňují o viru herpes či odřeninách po pádu.

Podle Joshuy Zeichnera, dermatologa z nemocnice Mount Sinai v New Yorku, je velmi obtížné určit diagnózu z jedné fotografie, nicméně podle něj má Trump „nejspíš vyrážku“, uvedl web Business Insider.

Nadměrné mytí rukou, puchýře z golfu či limetková šťáva?

„Tu může způsobit téměř cokoli,“ poznamenal Zeichner. „Nejčastější příčinou je suchá kůže a nadměrné mytí rukou,“ řekl. Vzhledem k tomu, že Trump podle něj trpí germofobií, tedy chorobným strachem z bakterií, je teorie o nadměrném mytí rukou podle dermatologa poměrně dost pravděpodobná.

Podle lékaře by červené skvrny na Trumpově ruce mohly být také puchýře, které si exprezident „pořídil“ na golfu. „To by se mu jako vášnivému hráči golfu také mohlo stát,“ uvedl Zeichner.

Jako další příčinu uvedl dermatolog limetkovou šťávu. „Ta může za přítomnosti slunečního záření způsobit chemické popáleniny kůže,“ řekl Zeichner. „Říká se tomu margaritové popáleniny,“ vysvětlil s odkazem na populární koktejl, který obsahuje limetkovou šťávu. „Ve hře je také kousnutí hmyzem,“ dodal lékař.

Nejen Biden. Trumpovy stále častější přeřeky mohou být pro prezidentskou kampaň problém

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám