Hlavní obsah

Syna soudkyně v USA zabil zřejmě antifeminista odmítající „feminacistické” zákony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U města Liberty ve státě New York našli v pondělí mrtvého 72letého muže. Jde o právníka podezřelého z vraždy syna federální soudkyně Esther Salasové. Podle stanice ABC spáchal Roy Den Hollander sebevraždu. Po muži intenzivně pátrá Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Hollander se podle stanice BBC označil za antifeministu, který trpěl pod „feminacistickými” zákony.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelého z vraždy syna soudkyně z New Jersey našli mrtvého Video: Reuters

 
Článek

Hollander je podezřelý, že v neděli kolem 17. hodiny přišel v uniformě spediční firmy FedEx do domu Salasové v North Brunswicku ve státě New Jersey. Otevřel mu 20letý syn soudkyně, kterého zastřelil, a několika ranami také těžce zranil jeho otce, který stál za mladíkem. Salasová byla doma, ale přežila, protože byla ve sklepě, uvedla její přítelkyně, která bydlí o tři domy dál.

Zatím není jasné, zda měla být terčem skutečně Salasová, ale je to možné. Podle starosty New Brunswicku občas dostávala výhružné dopisy, ne však nyní.

Tělo podezřelého bylo nalezeno u města Liberty, které je vzdálené 210 kilometrů od místa činu. V jeho autě byl nalezen balíček adresovaný Salasové.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Policisté zasahující u domu Esther Salasové v North Brunswicku

Hollander na své webové stránce napsal, že Salasová byla „líná a nekompetentní latinskoamerická soudkyně dosazená Obamou“.

Salasová byla jmenována v roce 2011 do funkce federální soudkyně v New Jersey jako první žena z hispánské komunity. Předsedala sledovaným procesům – předloni kupříkladu poslala na 45 let za mříže vůdce gangu Farada Rolanda usvědčeného z vydírání.

Odpůrce feminismu

Hollander sám sebe popsal jako „antifeministického“ právníka. Neúspěšně se soudil s nočními kluby, že poskytují ženám slevy, nebo s univerzitami kvůli studijním programům pro ženy. Také se soudil s federální vládou kvůli zákonu ochraňujícím ženy před násilím.

Salasová rozhodovala o jeho žalobě z roku 2015, který se týkal údajné diskriminace při registraci mužů pro službu v armádě. Když se chtěla zaregistrovat 20letá žena, byla odmítnuta. Salasová navrhla případ přijmout a Hollander měl před ní vypovídat v roce 2019, to už ale kauzu opustil kvůli nemoci, což nesl s nelibostí – vadilo mu, že trvalo tak dlouho, než se Salasová začala záležitosti věnovat.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Soudkyně Esther Salasová vedle soudce Thomase Sumnerse.

Před dvěma lety byl Hollanderovi diagnostikován melanom, v lednu si stěžoval, že s bolestmi umírá na metastázy.

„Na levém rameni mám ruku smrti. V tomto životě na ničem nezáleží. Jediným problémem s životem žitým příliš dlouho pod feminacistickými zákony je to, že člověk skončí s tolik nepřáteli, že se všemi nemůže ani bodovat,” uvedl.

Ve svých pamětech o 1700 stránkách, které zveřejnil na webu, uvedl, že chtěl požádat o výměnu soudkyně, ale že se bál, že „by to označila za pohrdání soudem“.

Stanice NBC uvedla, že psal také fantazie o znásilnění jiné soudkyně, která rozhodovala v jeho rozvodovém procesu. Rozváděl se s Ruskou, která začala pracovat v erotické branži.

Mužům vzkázal: „Feministky proti vám vedou válku a vy prohráváte.”

Foto: www.roydenhollander.com/Reuters, Novinky

Vlevo otisk z webu Hollandera, vpravo police u domu, kde byl muž nalezen mrtvý

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám