Hlavní obsah

Syn amerického prezidenta stanul před soudem kvůli daňovým deliktům. Vinu odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hunter Biden ve čtvrtek před soudem v Los Angeles odmítl obžalobu z daňových deliktů. Uvedla to stanice CNN. Podle obžaloby podané v prosinci se Hunter Biden v letech 2016 až 2019 vyhnul placení daně z příjmu ve výši 1,4 milionu dolarů (31,5 milionu korun), měl se dopustit i dalších přestupků a hrozí mu až 17 let vězení.

Foto: Mike Blake, Reuters

Hunter Biden přijíždí k soudu

Článek

Syn současného amerického prezidenta tehdy vedl nákladný život a část jeho příjmů pocházela z manažerské pozice v ukrajinském průmyslovém aglomerátu Burisma.

Hunter Biden se k soudu v Los Angeles dostavil osobně a svoji vinu popřel. Již dříve však jeho obhájci uvedli, že nedoplatek na dani uhradil a obžalobě čelí kvůli svému příjmení, píše agentura Reuters.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Hunter Biden

Biden mladší je také obžalován ze tří zločinů spojených s nákupem a držením střelné zbraně v roce 2018 ve státě Delaware. Podle státních zástupců v dotaznících zatajil, že užíval drogy.

Dalším problémům u soudu by Hunter Biden mohl čelit kvůli tomu, že nechce vypovídat za zavřenými dveřmi před výborem Sněmovny reprezentantů, který se zabývá ústavní žalobou na demokratického prezidenta – takzvaným impeachmentem. Republikáni, kteří mají v dolní komoře většinu, se domnívají, že prezidentův syn zneužil vlivu svého otce ke svému finančnímu prospěchu v době, kdy byl Biden starší viceprezidentem v administrativě Baracka Obamy.

Proti tomu, jak republikáni využívají v politickém boji Hunterovy problémy, se vyjádřila první dáma Jill Bidenová. V rozhovoru, který ve čtvrtek odvysílala stanice MSNBC, uvedla, že se republikáni chovají krutě. „Jsem opravdu hrdá, jak Hunter znovu vybudoval svůj život po závislosti,“ řekla Bidenová.

USA nikdy napadené Evropě nepomůžou, řekl Trump ještě jako prezident šéfce EK

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám