Hlavní obsah

Střelkyně z Texasu měla stejnou pušku jako vrah z pražské fakulty a přivedla s sebou dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie zjistila totožnost ženy, která v neděli začala střílet v obřím kostele v Texasu. Stále ale podle stanice CNN neví, co měla společného se zhruba pětiletým dítětem, které si na místo činu přivedla. Útočnici zastřelili dva policisté mimo službu, dítě skončilo v kritickém stavu v nemocnici. Žena střílela z poloautomatické pušky AR-15, kterou měl také mít útočník z pražské filozofické fakulty.

Foto: Profimedia.cz

Policejní auta u budovy obřího kostela Lakewood Church

Článek

Útočnici v trenčkotu a s batohem na zádech policie identifikovala jako 36letou Genesse Ivonne Morenovou.

Do obřího kostela v Lakewood Church, kde působí teleevangelista a pastor Joel Osteen, přišla „s dlouhou zbraní“ a zahájila palbu, uvedla CNN s odvoláním na šéfa houstonské policie Troye Finnera. Policisté, kteří opětovali palbu, ji podle něj „zastřelili v sebeobraně“.

V přestřelce utrpělo velmi těžké zranění dítě, které si útočnice na místo činu přivedla. Je v kritickém stavu v nemocnici, stejně jako muž, který během přestřelky utrpěl zranění nohy.

Hrůzná statistika z USA: Vloni 656 masových střeleb. Zbraní zemřelo téměř 19 tisíc lidí

Amerika
Foto: Karen Warren, ČTK/AP

Houstonská policie hlídkuje před budovou Lakewood Church (11. února 2024)

„Zatím není jasné, kdo vypálil ránu, která dítě zranila,“ uvedl Finner. „Chci ale pochválit ty policisty. Měla dlouhou zbraň a mohlo to být mnohem horší,“ řekl.

Stejná zbraň jako v Praze

Televize CNN s odvoláním na zdroj blízký vyšetřování uvedla, že útočnice střílela z lehké poloautomatické pušky AR-15. Stejnou zbraň měl mít také střelec z filozofické fakulty v Praze, který zabil 14 lidí a 25 dalších zranil.

Útočnice měla podle zdroje blízkého vyšetřování svou zbraň „ozdobenou“ nápisem Svobodná Palestina. Vyšetřovatelé tak pracují i s případnou politickou motivací střelkyně.

V domě v Conroe v Texasu, kde Morenová bydlela a jenž je asi padesát minut severně od Lakewood Church, policie hledala také zápalnou šňůru a materiál na výrobu bomby.

Policisté mimo službu zneškodnili střelkyni v texaském obřím kostele

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám