Hlavní obsah

Tři mrtví po střelbě v kampusu Michiganské univerzity, podezřelý se zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při střelbě v areálu Michiganské státní univerzity v noci na úterý zemřeli nejméně tři lidé. Pět dalších lidí bylo se střelnými poraněními převezeno do nemocnice. Podezřelý z útoku z kampusu uprchl a zastřelil se, uvedla univerzitní policie několik hodin po střelbě na Twitteru.

Tři mrtví po střelbě v kampusu Michiganské univerzity, podezřelý se zabilVideo: AP

 
Článek

„Zranění některých postřelených jsou život ohrožující,“ řekl dále novinářům zástupce šéfa univerzitní policie Chris Rozman s tím, že počet obětí nemusí být konečný.

Střelba se odehrála na dvou různých místech v univerzitním kampusu v East Lansing asi 145 kilometrů od Detroitu. Na záběrech z místa jsou vidět lidé prchající z jedné z budov s rukama nad hlavou i zasahující ozbrojení policisté.

Foto: Profimedia.cz

Střelec na místě činu

Identita ani motiv útočníka nejsou známy. Po střelbě sice z místa uprchl, ale následně obrátil blíže nespecifikovanou zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu. Komplice podle policistů zřejmě neměl a nebezpečí pro místní tak pominulo.

Univerzitní policie okolo půl deváté večer místního času (2:30 SEČ) rozeslala studentům e-maily a upozornění na mobilní telefony, v nichž je informovala o střelbě a vyzvala je, aby se okamžitě ukryli na bezpečném místě. Útočníka popsala jako muže malého vzrůstu s kuklou na hlavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám