Hlavní obsah

Stoupenci a odpůrci venezuelského prezidenta znovu vyšli do ulic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce stoupenců venezuelského prezidenta Nicoláse Madura prošly centrem metropole Caracasu, aby po středečních krvavých potyčkách vybídly ke klidu a ukázaly politickou sílu. Několik stovek prezidentových odpůrců se shromáždilo v zámožné východní části metropole, kde požadovali Madurovu demisi.

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Příznivci venezuelského prezidenta v ulicích Caracasu

Článek

Prezidenta odsuzují za údajnou politickou represi, ale i kvůli každodenním problémům v podobě inflace, nedostatku základních potřeb či vysoké míry zločinnosti.

Protivládní demonstrace se v ulicích Caracasu a dalších měst odehrávají už několik týdnů. Ve středu si potyčky mezi odpůrci a stoupenci vlády vyžádaly tři mrtvé.

Maduro, který v prezidentské funkci před necelým rokem vystřídal zesnulého Huga Cháveze, viní odpůrce z vyvolávání nepokojů ve snaze uspořádat převrat podobný tomu, který před 12 lety krátce sesadil Cháveze. Zatím ale nic nenaznačuje tomu, že by současné nepokoje, jichž se v hojném počtu účastní studenti, mohly Madura svrhnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám