Hlavní obsah

Stíhačka F-16 se v USA srazila s cessnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stíhačka F-16 se v úterý v Jižní Karolíně v USA srazila při letu s malým civilním letadlem typu Cessna 150C. Havárii potvrdil americký Federální úřad pro letectví (FAA). Pilot F-16 se podle televize NBC katapultoval. Americká ABC News uvedla, že v troskách cessny zemřeli dva lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní stráž zachraňuje pilota ze zřícené americké stíhačky F-16Video: Reuters

 
Článek

Obě letadla se střetla kolem jedenácté dopoledne místního času severně od města Charleston. F-16 patřila k 55. stíhací squadrony letectva USA.

Mluvčí Shawovy letecké základny potvrdila, že pilot stíhačky se stihl katapultovat a byl převezen na základnu k dalšímu lékařskému pozorování. Neuvedla, jestli je zraněný. Kromě něj v F-16 nikdo další nebyl.

Svědek citovaný NBC viděl dva letouny, které se srazily ve vzduchu. Popsal silný výbuch a „ohnivou kouli“ provázející havárii.

Jiný svědek podle agentury AP uvedl, že stíhačka narazila do cessny z boku.

Podle serveru The Post and Courier záchranáři objevili na několika místech trosky zřícených letadel. Ty podle úřadů při dopadu na zem nikoho nezranily.

Reklama

Výběr článků

Načítám