Hlavní obsah

S Chávezem bojují venezuelští studenti hladovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Skupina venezuelských studentů drží od konce předminulého týdne hladovku na protest proti politice prezidenta Huga Cháveze. Slibují ji ukončit, až zemi navštíví delegace Meziamerického výboru pro lidská práva (IACHR), aby se přesvědčila o porušování základních práv v zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Venezuelští studenti drží už skoro dva týdny hladovkuVideo: Reuters

 
Článek

Studentský vůdce Julio Cesar Rivas poukázal na perzekuci každého, kdo s Chávezovou politikou nesouhlasí. K hladovce se připojila desítka jeho kolegů z různých vysokých škol po celé zemi.

Zástupci IACHR by se podle Rivase měli zajímat o existenci politických vězňů, kteří podle Cháveze neexistují. Prezident hovoří pouze vězních - politicích, kteří přestoupili zákon.

Rivase zatkli loni v září a po 22 dnech ve vazbě ho propustili, o což se zasloužila i hladovka studentů před sídlem Organizace amerických států v Caracasu. Rivas je vyšetřován na svobodě. Za účast na opoziční demonstraci mimo jiné čelí obvinění z podněcování občanské války.

Reklama

Výběr článků

Načítám