Hlavní obsah

Romney má další problém, vlastní podíl ve firmě na hlasovací stroje

Právo, Jiří Roškot

Republikánský prezidentský kandidát Mitt Romney a jeho syn Tagg mají podíl ve firmě na hlasovací elektronické přístroje dodávané do řady států včetně tzv. nerozhodnutých, k nimž patří i Ohio, kde se může rozhodnout o příštím šéfovi Bílého domu.

Foto: Kacper Pempel , Reuters

Mitt Romney ve Varšavě

Článek

Na tento do očí bijící konflikt zájmů upozornil server Forbes.com v článku, který vychází z hypotetické situace, že nastane spor o správné fungování elektronických přístrojů společnosti Hart Intercivic v nejlidnatějším ohijském okrese Hamilton.

„Ukáže se, že společnost Hart Intercivic vlastní velký investiční fond H.I.G., založený jistým Tony Tamerem, jedním z největších trubačů Romneyho kampaně, který s dalšími řediteli fondu Douglasem Bermanem a Brianem Schwartzem shání Romneymu sponzory,“ píše Forbes.

Zjistil, že fond H.I.G., disponující deseti miliardami dolarů, je sám o sobě jedenáctým největším přispěvatelem republikánskému kandidátovi. Naopak Romneyho investice podle serveru plynou do Hart Intercivic přes fond H.I.G., který má obchodní vazbu na investiční společnost Romneyho syna Tagga.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám