Hlavní obsah

Republikáni na sjezdu strany vybučeli Romneyho. Jste jak otrávené šipky, reagoval senátor

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake

Američtí republikáni našli nepřítele ve vlastní straně a během sjezdu strany v Utahu mu to dali jasně najevo. Senátora Mitta Romneyho vybučeli, křičeli na něj, že je zrádce, ba dokonce komunista. Romney se totiž stal jediným členem strany, který dvakrát hlasoval pro ústavní žalobu vůči exprezidentu Donaldu Trumpovi.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Mitt Romney nebyl na sjezdu Republikánské strany v Utahu vítán s otevřenou náručí

Článek

„Jsi zrádce, komunista. Nestydíš se?“ křičel dav zhruba dvou tisíc republikánů v Utahu na Romneyho, když předstoupil před mikrofon se svým projevem.

„Jsem člověk, který říká, co si myslí. A vy dobře víte, že jsem nebyl zrovna fanouškem chování našeho minulého prezidenta,“ odpověděl Romney.

Donald Trump se stal během svého volebního období prvním americkým prezidentem v historii, který byl dvakrát ústavně žalován. Romney tzv. impeachment podpořil v obou případech.

Trump opojený vítězstvím se začal mstít

Amerika

Poprvé, když Trump po Ukrajině žádal politickou špínu na své oponenty. Podruhé v lednu letošního roku, kdy svými vyjádřeními podnítil útok svých příznivců na budovu Kapitolu. Ve druhém případě Romneyho podpořilo dalších pět republikánů, Trump nicméně obě žaloby ustál.

„Bučte si, jak je libo. Jsem republikánem celý svůj život. Otec byl guvernérem Michiganu, já prezidentským kandidátem v roce 2012. Jste jak otrávené šipky,“ bránil se Romney u řečnického pultu.

Romney na konci své řeči vyzval k síle a jednotě Republikánské strany, za což si od jedinců vysloužil potlesk. Už v minulosti uvedl, že pokud bude Donald Trump kandidovat do prezidentských voleb v roce 2024, pak se pravděpodobně stane první volbou republikánů.

Reklama

Výběr článků

Načítám