Hlavní obsah

Propagátor brexitu Farage se setkal s Trumpem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Jeden z nejhlasitějších zastánců brexitu a ještě nedávno šéf protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage v sobotu navštívil nového amerického prezidenta Donalda Trumpa v jeho domově v New Yorku. Trump ve své předvolební kampani opakovaně poukazoval na brexit, který podle něj ukázal touhu po změně mezi voliči frustrovanými tradiční politikou, připomněla v neděli agentura Reuters.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Šéf protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage

Článek

Farage si u výtahu v mrakodrapu zvaném Trump Tower všimli novináři, on ale vtipkoval, že je na místě "pouze jako turista".

V krátkém komentáři později manažerka Trumpovy kampaně Kellyanne Conwayová potvrdila, že se oba politici sešli a že setkání bylo "velmi produktivní".

"Myslím si, že si rozumějí. Měli příležitost mluvit o svobodě a vítězství a o tom, co toto všechno znamená pro svět," dodala Conwayová.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Příští prezident USA Donald Trump

Den po Trumpově volebním vítězství Farage britskému rozhlasu řekl, že "je naprosto spokojený" s výsledky amerických voleb. Vyzval rovněž Trumpa, aby změnil "odpornou" politiku Baracka Obamy a zařadil Británii mezi své priority. Rovněž zesměšňoval obvinění Trumpa ze sexuálního obtěžování, se kterým přišlo několik žen.

Stanici BBC Farage řekl, že je ochoten pomoci premiérce Therese Mayové najít cestu k designovanému americkému prezidentovi. Jeden z představitelů UKIP navrhl, že by se Farage mohl stát příštím britským velvyslancem ve Spojených státech.

Farage, který pronesl projev na jednom z Trumpových předvolebních shromáždění, předpovídal, že by Trump mohl využít stejné nespokojenosti voličů, která v červnovém referendu vedla k rozhodnutí Británie opustit Evropskou unii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám