Hlavní obsah

Při tvrdé razii brazilské policie zahynuly děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Kontroverze vyvolal poslední zásah brazilské policie ve dvou chudinských čtvrtích v Rio de Janeira. Při akci proti drogovým dealerům zahynulo deset lidí. Jsou však mezi nimi nejméně dva nezletilí, upozorňují ochránci lidských práv. Zahynuli navíc v době, kdy policie avizovala nový přístup k lidem z favel.

Článek

Policie uvedla, že při akci za podpory těžké techniky a vrtulníků zahynuli pouze drogoví dealeři. Dvě z obětí jsou však nezletilé. Oba chlapci zahynuli v nemocnici, kam byla také převezena žena, kterou zasáhla odražená kulka.

Policie při akcích v chudinských čtvrtích většinou používá obrněné transportéry, protože je ovládají brutální gangy narkomafie, v nichž často působí mladiství.

Policie však avizovala, že ve dvou favelách uplatní nový přístup. Jednu z nich dokonce v úterý navštívil brazilský prezident Luis Ignacio Lula da Silva. Přesto se policie po tvrdém a násilném středečním střetu drogovými dealery nestáhla a místo toho rozhodla, že její příslušníci budou v chudinské čtvrti Santa Maria přítomni 24 hodin denně a dostanou ji z rukou drogových dealerů.

Reklama

Výběr článků

Načítám