Hlavní obsah

Policie v Limě vtrhla do klubu při koronarazii. Třináct lidí je po smrti

Novinky, jem
Lima

Tragicky skončil sobotní policejní zátah na tajnou párty v Limě. Když peruánští strážci zákona dorazili do klubu, aby nepovolanou akci ukončili, na místě propukla panika a lidé snažící se z místa utéct ušlapali dvanáct mužů a jednu ženu. Agentura Reuters v pondělí zveřejnila záběry z incidentu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejméně 13 lidí zemřelo při tlačenici v peruánském klubuVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech agentury Reuters je vidět, jak policisté, kolemjdoucí a záchranáři poskytují první pomoc lidem, jimž se podařilo z klubu dostat nebo je někdo vytáhl.

Razie v nočním klubu se účastnilo asi 60 policistů, účastníci párty se před nimi snažili uprchnout, v nastalém chaosu ale kdosi zavřel dveře nad schody, které byly jedinou únikovou cestou z místa. Ve vzniklé tlačenici bylo ušlapáno třináct lidí ve věku mezi 10 a 30 roky.

Ať už se to neopakuje

„Cítím zármutek a soustrast s příbuznými obětí, ale zároveň také vztek na ty, kdo zorganizovali takový podnik. Zamyslete se, prosím, ať kvůli lidské lhostejnosti nevyhasnou další lidské životy,“ vyzval v neděli peruánský prezident Martin Vizcarra.

Kromě třinácti obětí úřady evidují ještě šest zraněných, včetně tří zasahujících policistů. Ti na místo přijeli na základě podnětu sousedů. Párty v nočních klubech jsou kvůli pokračující epidemii koronaviru v Peru zakázány. V sobotu úřady evidovaly v téměř 33milionové zemi celkem 585 236 nakažených a 27 453 obětí.

Klub, kde k tragédii došlo, vlastní manželský pár, který skončil v policejní cele. Několik lidí bylo na místě pozitivně testováno na koronavirus.

Reklama

Výběr článků

Načítám