Hlavní obsah

Policie zveřejnila video havárie samořízeného auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Americká policie v arizonském městě Tempe zveřejnila ve středu v noci video, které zachycuje, jak pokusný samořiditelný vůz společnosti Uber na bázi volva v noci na pondělí srazil a zabil 49letou Elaine Herzbergovou. Za volantem sice seděl řidič, ale ten do řízení nezasahoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila záběry z první nehody samořízeného autaVideo: Reuters

 
Článek

Řidič, který za vůz odpovídá, na policii vypověděl: „Bylo to jako blesk, ta osoba vyšla před auto. První, co mne upozornilo na srážku, byl zvuk nárazu.“

Na videu je vidět, jak se řidič těsně před srážkou ohlíží.

Foto: AP

Samořízené auto Uberu zabilo v Arizoně člověka.

Video bylo zveřejněno v průběhu vyšetřování nehody. Policie původně sdělila, že video nezveřejní, dokud nebude vyšetřování ukončeno, ale pak se rozhodla změnit názor.

Za volantem seděl Rafaela Vasquez, který se nyní považuje za ženu. V roce 2001 byl ještě jako muž odsouzen za pokus o ozbrojenou loupež ve videopůjčovně, kterou spáchal se svým kolegou s cílem rozjet vlastní byznys, uvedl list Express.

Foto: Reuters

Záběr z nehody samojezdícího auta v Arizoně

Auto jelo rychlostí 38 mil za hodinu (61 kilometrů za hodinu). Podle serveru The Verge není zcela jasné, zda porušilo rychlostní limit. Policie uvádí, že byl 35 mil za hodinu (61 km/h), ale značka na snímku z Google Street View z loňského července v daném úseku ukazuje povolených 45 mil v hodině (72 km/h).

První smrtelná nehoda může zkomplikovat snahu o rychlé povolení provozu autonomních vozů v USA. Jejich vývoji se kromě Uberu věnuje například technologický gigant Google, výrobce elektromobilů Tesla Motors či klasické automobilky. [celá zpráva]

Anketa

Mohl podle vás řidič srážce zabránit?
Ano, minimálně by zmírnil následky
25,3 %
Ne, ta žena vůbec nebyla vidět
67,3 %
Jen z videa těžko soudit
7,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1858 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám