Hlavní obsah

Policie v Riu nasadila proti drogovým gangům obrněnce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

V brazilském Riu de Janeiro ve čtvrtek pokračovaly střety policie s drogovými gangy v chudinských čtvrtích města. Bezpečnostní síly byly nuceny k hranicím slumu vyslat obrněná vozidla.

Článek

Šest obrněnců zaujalo ve čtvrtek ráno pozice na hranicích čtvrti Vila Cruzeiro na severním předměstí. Policie zahájila rozsáhlý zátah proti gangům o víkendu. Od té doby zemřely nejméně tři desítky lidí.

Gangsteři od sobotní noci zastavovali na hlavních silničních tazích z města auta, okrádali cestující a vozy zapalovali. Po policistech, kterých do ulic úřady nasadily přes tisíc, střílejí na potkání.

Foto: Bruno Donmingos , Reuters

Jeden z vypálených vozů v Rio de Janeiru

Podle policie chtějí gangy ofenzivou získat zpět území, která jim v posledních měsících zabrala. „Jsou skupiny, které tady působí 20, 30 let, a nechtějí se vzdát,“ uvedl šéf státního bezpečnostního úřadu José Beltrame. Policie při raziích zabavili množství výbušnin a pušek.

Kromě gangsterů však v bitvách umírají i civilisté. Jednou z obětí je i čtrnáctiletá dívka, kterou zasáhla zbloudilá kulka, uvedl deník O Globo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám