Hlavní obsah

Pohled z vesmíru ukazuje Severní Koreu jako „černou díru“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Korea je ve dne děsivou, před světem uzavřenou diktaturou. Ještě depresivnější pohled ale nabízí v noci, kdy úplně zmizí a změní se na ostrov temnoty, černou díru pohlcující světlo – alespoň při pohledu z vesmíru. Napsal to zpravodajský server The Atlantic Cities.

BEZ KOMENTÁŘE: Tma v Severní KorejiVideo: NASA

 
Článek

Uvedený pohled nabídla posádka Mezinárodní vesmírné stanice (ISS), když pořídila snímky povrchu naší planety v noci.

Záběr Korejského poloostrova ukazuje propastný rozdíl mezi Jižní Koreou, která díky záplavě světelných zdrojů v noci září jako ohnivé moře, a Severní Koreou, která se stává temnou plochou se slabou jiskřičkou třímiliónového hlavního města Pchjongjangu. Na severokorejskou tmu navazuje rozsvícený sever Číny.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Severní Korea je tmavá oblast mezi Jižní Koreou(vpravo)a Čínou. Uprostřed tmavého prostoru je svítící tečka, což je severokorejské hlavní město Pchjongjang.

Neprůhledný plášť, který si KLDR v noci obléká, je výsledkem povinného vypínání elektřiny v rámci snahy země co nejvíce ušetřit. Přesto jsou dodávky energie v Severní Koreji sporadické a nespolehlivé a ti, kdo je mají, často dostávají elektřinu jen několik hodin denně, uvedla před časem zpráva U.S. News & World Report.

Reklama

Výběr článků

Načítám