Hlavní obsah

Nemocnice ve státě New York stopla porody. Sestry odmítly očkování

Právo, doh

Nemocnice v americkém státě New York přestala přijímat další ženy k porodu poté, co nejméně třicítka jejích zaměstnanců raději podala výpověď, než aby se nechala očkovat proti covidu-19, jak jim nově ukládají tamní zákony. Nemocnice v obci Lowville „pozastaví“ porody od 24. září.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Počet podaných výpovědí nám nedává jinou možnost. Doufám, že ministerstvo zdravotnictví s námi bude spolupracovat, abychom mohli tuto službu jen pozastavit a nezavřít oddělení zcela,“ řekl podle stanice CNN ředitel nemocnice Gerald Crayer s tím, že šest rezignací se týká sester z porodního oddělení.

Pracovníci ve zdravotnictví musejí mít nejméně jednu dávku očkování proti koronaviru nejpozději do 27. září. Crayer přitom upozornil, že v „jeho“ okrese Lewis vakcínu zdaleka nemají všichni.

Dušek: V nemocnicích mohou být v září opět stovky pacientů s covidem

Domácí

„Naše proočkovanost činí 73 procent, 464 osob v našem zdravotnickém systému je vakcinovaných. Bez vakcíny je zatím 165 zaměstnanců. A není jasné, jak se zachovají,“ upozornil ředitel nemocnice.

Zůstává však optimistou. „S trochou štěstí to někteří z těch, kdo odešli, přehodnotí,“ řekl Crayer, který slíbil, že nemocnice se zároveň pokusí přijmout nové zaměstnance, kteří budou očkovaní.

Reklama

Výběr článků

Načítám