Hlavní obsah

Na Obamu vytáhli pojídání psů v dětství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Barack Obama se stal na internetu terčem útoků kvůli tomu, že v dětství ochutnal psa. Jde zřejmě o kampaň z republikánského tábora poté, co byl pravicový kandidát do podzimních prezidentských voleb v USA Mitt Romney vystaven kritice, že týral psa, když ho vezl na střeše svého vozu.

Článek

Obama o tom, jak ochutnal psa, napsal ve svých několik let starých pamětech Cesta za sny mého otce. Na pasáž o nezvyklé stravě současného šéfa Bílého domu ale nyní upozornil konzervativní internetový deník The Daily Caller, zjevně kvůli tomu, že Romney čelí kritice kvůli tomu, jak se před lety zachoval ke svému setrovi.

Obama psí maso ochutnal, když s rodinou pobýval v Indonésii. Popsal je jako tuhé, ale ne tak tuhé jako hadí maso, které mu rovněž skončilo na talíři. Nyní jeho desítky let vzdálené kulinářské dobrodružství začalo žít vlastním životem na internetu na sociální síti Twitter, kde se uživatelé předhánějí v žertování na účet prezidenta.

Američani na Twitteru zveřejňují jako tipy na recept pro současnou prezidentskou kuchyň kokršpanělské ptáčky, čevabčiči či pudink. Šéf Bílého domu by si prý mohl dát i bolévku, což je narážka na Obamovic psa jménem Bo.

Setr na střeše

Konzervativcům se prezidentova příhoda s pojídáním psího masa hodí. Často připomínaný psí škraloup z minulosti totiž má republikánský kandidát na prezidenta Mitt Romney. Když kdysi vyrazil se svou početnou rodinou na dvanáctihodinovou cestu do Kanady, nevešel se mu do auta setr Seamus. Po dvanácti hodinách cesty ve střešním nosiči Seamus onemocněl. Objevila se i trička s nápisem Pes není zavazadlo.

Daily Caller nicméně poznamenal, že liberálové si o Romneym můžou říkat, co chtějí. Faktem ale podle něj je, že dal psa na střechu, ne do úst jako Obama. "A tak klidně připomínejte jedno, my ale budeme připomínat druhé," napsal deník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám