Hlavní obsah

Muž zastřelil teenagera kvůli hlasité hudbě, hrozí mu 60 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porota v americkém státě Florida v sobotu uznala vinným z pokusu o vraždu sedmačtyřicetiletého muže, který kvůli sporu o hlučnou hudbu zastřelil sedmnáctiletého mladíka. Porota se však neshodla na nejvážnějším obvinění z předem promyšlené vraždy. Muži hrozí až 60 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Běloch Michael Dunn se v listopadu 2012 ve městě Jacksonville na Floridě dostal do sporu se čtyřmi černošskými teenagery, kteří byli v autě zaparkovaném vedle něj před obchodem a pouštěli si podle něj příliš nahlas rapovou hudbu. Po následující hádce vystřelil na jejich auto deset ran a zabil sedmnáctiletého Jordana Davise.

Soud vyvolával velkou pozornost kvůli rasovým podtónům celého případu, napsala agentura Reuters.

Dvanáctičlenná porota po týdenním procesu rokovala o vině obžalovaného již od středy. Ale ani po 30 hodinách jednání se nebyla s to shodnout, zda se dopustil předem promyšlené vraždy. Uznala ho však vinným ve třech bodech obžaloby z pokusu o nepřipravenou vraždu.

Až 60 let vězení

I když je verdikt nezdarem pro obžalobu, i tak může být Dunn odsouzen až k 60 letům vězení. Žalobce již uvedl, že bude usilovat o nový proces.

Dunn se hájil tím, že jednal v sebeobraně, protože si myslel, že Davis má zbraň. Ukázalo se, že v autě žádná zbraň nebyla.

Dunn si nejprve stěžoval na hlasitou rapovou hudbu ze sousedního vozu. Davisovi společníci ji nejprve ztlumili, ale Davis zvuk opět zesílil a začal Dunnovi spílat. Obžaloba tvrdila, že Dunn nestřílel v sebeobraně, ale aby si během hádky "zachránil tvář".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám