Hlavní obsah

Místo imigračního centra zapálili výtržníci v USA sami sebe

Americká televize FOX odvysílala záběry, na kterém se dva žháři pokusili zapálit zařízení imigračních služeb v Kalifornii. Jejich snaha však skončila neúspěšně, místo budovy zapálili sami sebe.

Foto: Twitter

Americká televize FOX odvysílala záběry, na kterém se dva žháři pokouší zapálit zařízení imigračních služeb v Kalifornii.

Článek

Podle televize Fox 11, která získala záběry požáru pořízené bezpečnostní kamerou společnosti Ring, se incident odehrál v pondělí ráno tamního času v zařízení nazvaném Servicio De Inmigración v Bakersfieldu, které se zabývá pomocí v administrativních úkonech pro migranty.

Jak je vidět na výše uvedených záběrech z bezpečnostních kamer, dvě maskované osoby se přiblíží k budově a začnou ji polévat něčím, co vypadá jako benzín. Když se jeden z podezřelých pokusí tekutinu zapálit, oba muže okamžitě zachvátí požár.

Dvojice následně utíká doslova s plameny v patách.

Kapitán hasičského sboru okresu Kern Andrew Freeman, který u požáru zasahoval, řekl televizi KBAK, že oba podezřelí zatím nebyli dopadeni. „Doufáme, že tyto osoby budou rychle identifikovány,“ řekl.

Mezitím majitel zařízení Max Solorzano řekl televizi Fox 11, že se město musí zodpovídat za to, že nedokázalo ochránit své malé podniky.

„Vedení města musí v tomto ohledu více pracovat, aby zajistilo bezpečnost komunity. Jsme malý podnik a pomáháme mnoha lidem, takže se najdou lidé, kteří kvůli jeho nečinnosti teď nebudou moci využívat naše služby,“ uvedl Solorzano.

Na stránkách GoFundMe založil crowdfundingovou kampaň, která si klade za cíl vybrat finance na pokrytí škod. Z cílové částky 15 tisíc dolarů (335 tisíc Kč) se jim podařilo vybrat 13 860 dolarů.

Za zapálení vánoční kozy ve švédském Gävle bude hrozit vězení

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám