Hlavní obsah

Trump se bude moci vrátit na Facebook a Instagram

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Meta v příštích týdnech umožní bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, aby se vrátil na sociální sítě Facebook a Instagram, které tato firma provozuje. Ve čtvrtek to uvedl vysoký manažer společnosti Nick Clegg.

Foto: Jonathan Drake, Reuters

Donald Trump

Článek

Facebook v souvislosti s útoky na sídlo amerického Kongresu z 6. ledna roku 2021 Trumpovi zakázal účet na neurčito, později opatření zmírnil na nejméně dva roky.

„Dospěli jsme k závěru, že nebezpečí (pro bezpečnost veřejnosti) se dostatečně snížilo,“ uvedl Clegg, šéfy Mety pro globální záležitosti. „V příštích týdnech obnovíme účty pana Trumpa na Facebooku a na Instagramu. Nicméně uděláme to s novými bezpečnostními pojistkami, abychom zabránili opakovanému porušení pravidel,“ dodal.

„Facebook, který od vyloučení vašeho oblíbeného prezidenta, tedy mě, ztratil na hodnotě miliardy dolarů, zrovna oznámil, že obnovuje můj účet. Taková věc by se úřadujícímu prezidentovi a ani nikomu jinému, kdo si nezaslouží pomstu, nikdy neměla stát,“ cituje Trumpa agentura AP.

Trump si během výpovědi spletl ženu, kterou prý napadl, se svou exmanželkou

Amerika

Trump měl zablokovaný také účet na Twitteru, kde měl přes 88 milionu sledujících. Loni v listopadu mu jej ale nový majitel této sítě Elon Musk opět obnovil. Bývalý americký prezident nicméně dal jasně najevo, že návrat na tuto platformu neplánuje.

Od opětovného zpřístupnění žádný další příspěvek na Twitter nepřidal. Poslední zveřejněný příspěvek je tak z ledna 2021.

Poslední příspěvek Trumpa na Twitteru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám