Hlavní obsah

Medvěd zabil dvojici v kanadském národním parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě po napadení medvědem grizzlym zahynuli dva lidé v kanadském národním parku Banff ve Skalistých horách. Specializovaný záchranný tým nalezl na místě už jen dvě těla a agresivní zvíře, které bylo usmrceno, oznámil národní park. Podle pozůstalých měla zabitá dvojice s divočinou bohaté zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byli to dlouholetí partneři, kteří milovali přírodu a byli nerozluční. Milovali pobyt divočině a byli to dva nejopatrnější lidé, které znám. Znali pravidla, jak předcházet útokům medvědů, a beze zbytku je dodržovali,“ citovala kanadská stanice CBC jednoho z pozůstalých. Při útoku medvěda byl zabit i pes, který dvojici patřil.

Upozornění ze satelitního komunikátoru dostali záchranáři v pátek okolo osmé hodiny večer tamního času. Na místo se ale dostali až okolo jedné hodiny ranní. „Povětrnostní podmínky neumožňovaly vrtulníku vzlétnout a museli tak na místo putovat v noci po zemi,“ oznámil národní park v prohlášení.

Medvědí útoky se v Severní Americe stávají, smrtelné incidenty jsou však relativně vzácné. Ani ne před měsícem byla však v americkém státě Montana utracena medvědice grizzly, která se vloupala do domu kvůli jídlu. Totéž zvíře přitom už v červenci zabilo ženu a dříve napadlo i jiného člověka. Oba tyto incidenty byly ale tehdy vyhodnoceny jako obranná reakce. Naposledy v roce 2021 Kanada i Spojené státy evidovaly po jednom medvědím útoku.

Překvapené turisty u kanadského jezera přivítal grizzly

Koktejl

Medvěd se rozběhl na turisty, zahnali jej řvaním

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám